kievgenplan.grad.gov.ua

Проект нового Генерального плану столиці передбачає будівництво понад 100 транспортних розв’язок у Києві.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі комунального об’єднання "Інститут Генерального плану м. Києва".

У першу чергу намічені, зокрема, будівництво розв’язок на Ленінградській площі, на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана (Шулявський шляхопровід), реконструкція Привокзальної площі біля залізничної станції "Дарниця" з будівництвом двох автомобільних та одного трамвайного тунелів, а також будівництво трьох розв'язок по проспекту Ватутіна та другого шляхопроводу на перетині проспекту Палладіна із залізницею.

Відео дня

Читайте такожКличко виступає за прийняття нового Генплану Києва

Зараз державна експертиза проекту нового Генерального плану Києва завершується, зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці серпня 2013 року архітектурно-містобудівна рада підтримала і рекомендувала передати на експертизу проект Генерального плану Києва. Раніше на шести консультативних засіданнях містобудівної ради розглядалися всі розділи проекту Генплану, робота над яким тривала більш як чотири роки. З урахуванням рекомендацій і зауважень, висловлених на засіданнях і в рецензії провідного містобудівного інституту «Діпромісто», документ доопрацьовано.

Читайте такожУ КМДА розповіли, коли закінчать благоустрій території розв’язки на Поштовій площі

Після експертизи проект Генплану буде передано в Київраду, де його, після вивчення в депутатських комісіях, винесуть на сесію для затвердження.

Генеральний план столиці планувалось затвердити не пізніше I кварталу 2014 року.

Проект нового Генплану Києва передбачає реалізацію проектів загальною вартістю близько 500 млрд грн у найближчі 15-20 років.