Фото: УНІАН

Верховна Рада не підтримала законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення ефективного функціонування столиці України — міста Києва (№4939).

Як передає кореспондент УНІАН, за законопроект народного депутата від “УДАР” Валерія Карпунцова у першому читанні проголосував 221 народний депутат із 319, зареєстрованих у сесійній залі.

Читайте такожКличко закликав об'єднати посади столичного голови та очільника КМДА

Відео дня

Крім того, депутати не підтримали пропозицію повернутися до розгляду цього питання.

Після відповідних голосувань голова Верховної Ради Олександр Турчинов зазначив, що до цього питання ще можуть повернутися, коли “буде готовність”.

Читайте такожРада розгляне законопроект про об'єднання посад мера і голови КМДА

Як повідомляв УНІАН, 29 травня Верховна Рада включила до порядку денного проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення ефективного функціонування столиці України - міста Києва”.

Цим законопроектом передбачено, що президент України зобов'язаний призначити на посаду голови КМДА виключно особу, обрану Київським міським головою.

Також законопроектом пропонується ліквідувати районні в Києві держадміністрації і сформувати на їх основі представництва КМДА в районах столиці. Заплановано і впорядкування правил паркування транспортних засобів.