Ущерб, нанесенный Киеву во время акций протеста, оценивают в 20 млн грн. / REUTERS

Відео дня

Збитки, нанесені будинкам і дорогам у центрі Києва внаслідок масових маніфестацій, тільки за попередніми оцінками складають близько 20 млн гривень ($2,5 млн). Про це пише ИТАР-ТАСС з посиланням на першого заступника мера Києва Анатолія Голубченка.

"20 млн - це тільки поверховий огляд будівель і парків. Організаторам мітингів у підтримку влади вже виставлено рахунок. А за Майдан Незалежності та вулицю Грушевського ніхто на себе відповідальність не бере", - зазначив представник міськадміністрації.

Читайте такожПротистояння на Грушевського завдало збитків Києву на 3 млн гривень

Під час протестних акцій, що тривають майже два місяці, згоріло кілька будинків на вулиці Грушевського та Музейному провулку, сильно постраждав від вогню Міст закоханих, обгоріли дерева в Маріїнському та Міському парках. Крім того, на території, де проводилися маніфестації, практично повністю знищено дорожнє покриття - бруківка була розколота і використовувалася в якості снарядів у протистоянні з підрозділами "Беркута".

За найоптимістичнішими прогнозами, відновлення міста займе кілька тижнів. Збиток, нанесений культурним об'єктам міста, ще тільки належить оцінити.