Барикади Майдану / Фото: Instagram

Кілька десятків громадян, які називають себе "мешканці Києва", прийшли сьогодні, 18 січня, розбирати барикаду на розі вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького.

Як передає ТСН, група людей, серед яких екс-кандидат в нардепи від партії Ляшка Вікторія Шилова, вимагали "навести порядок у столиці" і "звільнити місто від сміття". Серед громадян, що обурювалися, були як пенсіонери, так і спортивні молоді люди.

Активісти Євромайдану вишикувалися в шеренги зовні укріплення і перегородили доступ до барикади. Жодних конфліктів між присутніми не відбувається, люди обмежуються дискусіями та обміном думками.

Відео дня

У свою чергу в прес-службі ВО «Свобода» УНІАН додали, що на шляху у псевдокиян та «тітушок» стали понад півтисячі активістів Майдану. «Після короткотермінових розмов провокатори розійшлися з-під барикад», - поінформували в партії.

На місці події був присутній голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, депутати-«свободівці» Ігор Сабій, Олексій Кайда, Леонтій Мартинюк та інші парламентарі від опозиційних сил.

Тягнибок заявив, що «вже вкотре «тітушки» намагаються спровокувати конфлікт, видаючи себе за киян. Те, що відбувається – це спроба влади виставити буцімто «цивільних» людей проти Майдану».

«Ці особи або найняті «тітушки», або ж такі як Шилова, яка ще вчора була технічним кандидатом проти Юрія Левченка на виборах у 223 окрузі, яку спеціально відрядили з Дніпропетровська. Тобто це найманці влади. Їхнє завдання організувати картинку, що начебто зараз відбувається не протистояння народу та влади, а протистояння двох частин українського суспільства. Проте різниця між активістами Майдану та найманцями влади в тому, що громада, яка протестує на Майдані – це люди, які вийшли за покликом серця, яких дійсно мільйони, і це очевидно. Ті ж провокатори, яких організовує влада, сюди приходять за гроші. Їхні безглузді дії продовжуватимуться і надалі, тому необхідно не піддаватися на провокації та діяти виключно у мирний спосіб», – зазначив Тягнибок.