Працівникам Київського зоопарку не виплачують зарплату через затримку коштів казначейством.

Про це у переданому УНІАН коментарі повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю Київського зоопарку Анжеліка Комарова.

“Вже 18 днів люди не можуть отримати кошти. Згідно з колективним договором, виплата авансу здійснюється з 21 до 24 числа поточного місяця, остаточна виплата – до 7 – 10 числа. Вже час отримувати зарплату, а й досі не виплатили аванс”, - заявляє Комарова.

Відео дня

За її словами, керівництво пояснило працівникам, що зарплату начислили, “однак гроші затримує казначейство”.

“У казначействі виправдовують заборгованість, посилаючись на кінець року, бідкаються, що такого не було ще з 1996 року”, - додала працівник зоопарку.

Як повідомляв УНІАН, раніше влада в регіонах неодноразово заявляла про блокування Держказначейством коштів територіальних громад.

30 жовтня на брифінгу в Кременчуці народний депутат України, член фракції Партії регіонів Юрій Шаповалов заявив, що Державному казначейству України щомісячно не вистачає на проплати 10-11 млрд грн.

«Казначейство – це велика проблема. Я постійно на зв'язку з Держказначейством і з його керівником Харченком. Чесно кажучи, він ховається вже від мене і не бере трубку. Але поки що не всі платежі проходять. Ви бачите результат і по зарплатах. В середньому, як пояснив Харченко, Україні в місяць не вистачає від 10 до 11 млрд на проплату всіх платежів», - сказав Шаповалов.

На прес-конференції в УНІАН 4 листопада голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь повідомив, що станом на 31 жовтня 2013 року сума затримки коштів Держказначейством перед вищими навчальними закладами міста Києва в цілому становить 23 млн грн.