Фото прес-служби КПУ

У четвер, 29 серпня, Європейська партія України зареєструвала в Окружному адміністративному суді Києва позов, в якому просить заборонити Комуністичній партії України організовувати і проводити наради з проведення всеукраїнського референдуму про вступ України в Митний союз, повідомляє ТСН.

У партії зазначають, що референдум суперечить закону "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і заявою Верховної Ради від 22 лютого 2013 року "Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом".

Відео дня

Верховна Рада визнала європейську інтеграцію держави і членство в ЄС в якості пріоритетного напряму зовнішньої політики України, йдеться в заяві Європейської партії. З урахуванням цього у своєму позові Європейська партія України просить визнати протиправними дії КПУ, а також дії ЦВК щодо прийняття та реєстрації повідомлення КПУ про проведення всеукраїнського референдуму.

Нагадаємо, 16 серпня в Центральну виборчу комісію надійшло повідомлення Комуністичної партії України про проведення зборів громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму стосовно вступу України в Митний союз. Зазначені збори вони мають намір провести 8 вересня 2013 року.