Знесення наметового містечка на Березняках / Фото:  Александр Семёнов з Facebook

Вранці на жителів мікрорайону Березняки у Києві, які виступають проти знищення скверу на вул. Серафимовича було здійснено напад молодиками спортивної зовнішності.

Відео дня

Про це "Українській правді" повідомили активісти.

150-200 молодих людей, завезених забудовником ТОВ "Тельбін ІВА", знищили наметовий протестний табір, який знаходився у сквері.

На тему: У Києві мешканці Березняків знесли огорожу забудови на місці скверу (фото, відео)

Людей із застосуванням грубої фізичної сили вигнали із зеленої зони.

Як відомо, вже місяць березняківці проводять безстрокову акцію протесту проти забудови "зеленої зони", яка є природним бар'єром, що відокремлює мікрорайон від проспекту Возз'єднання, одного з найбільш завантажених автошляхів Києва.

Березняківці, обурені діями компанії, яка за 11 років господарювання повністю занедбала сквер, а тепер планує  побудувати торговельний комплекс без урахування громадської думки, 13 липня знесли ворота до скверу і встановили наметове містечко, чергування в якому велося цілодобово.

Ділянка за адресою вул. Серафимовича, 6а була відведена ТОВ "Тельбін ІВА" у грудні 2002 року для будівництва торговельного комплексу. Договір про оренду був підписаний у липні 2003 року гендиректором ТОВ "Тельбін ІВА" Валерієм Іщенко, який наразі є  народним депутатом від "Удару".

Під час зустрічей з обуреними мешканцями мікрорайону представники "Удару" підтвердили його причетність до компанії-забудовника в минулому. Зараз, за їх твердженнями, вони засуджують забудову скверу.