банковские карты / Фото: nnm.ru Зловмисники виробили та активували додаткові платіжні картки клієнтів банку / Фото: nnm.ru

Столичні правоохоронці завершили розслідування кримінального провадження стосовно двох екс-працівників банку, які незаконно зняли понад 8,4 млн гривень з рахунків вкладників.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Голосіївського району Києва, встановлено, що аферу у лютому поточного року розробили та здійснили колишні менеджери фінустанови.

Відео дня

Скориставшись доступом до банківської системи, зловмисники виробили та активували додаткові платіжні картки клієнтів банку, за допомогою яких через банкомати знімали кошти з їхніх рахунків.

У такий спосіб службовці банку ошукали 71 вкладника на суму понад 8,4 млн грн.

За результатами досудового розслідування прокуратурою Голосіївського району Києва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-менеджерів за ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 3 ст. 362 КК України та ч. 2 ст. 200 КК України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

У прес-службі також нагадують, що одного із шахраїв було затримано під час спроби втечі за кордон з 1 мільйоном гривень готівкою. Підсудний відмовився співпрацювати зі слідством і наразі знаходиться під арештом у Київському СІЗО.

Другий підсудний переховувався в Чехії, проте добровільно повернувся в Україну для надання свідчень у кримінальному провадженні. Він знаходиться під домашнім арештом.