слон

Хорас їсть і думає, куди подіти енергію

У Київському зоопарку запевняють, що слоненя Хорас абсолютно здорове, а інформація в ЗМІ щодо його хвороби є спекуляцією.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу заявив завідуючий відділом копитних тварин Київського зоопарку Ігор Марійчук.

“На сьогоднішній слон почувається дуже непогано. Він здоровий як фізично, так і психічно, і будь-які спекуляції на цю тему залишаються спекуляціями”, - сказав Марійчук.

За його словами, фахівці спостерігали за поведінкою слоненяти, за його ритмом активності з того часу, як він приїхав до Київського зоопарку.

“На момент приїзду елемент стереотипної поведінки, на якому акцентували в пресі, складав близько 28% часу. На сьогодні прояви стереотипної поведінки включають близько 23%. Ви бачите, що є позитивна динаміка на її зменшення”, - сказав фахівець.

Марійчук також наголосив, що прояви стереотипної поведінки не є захворюванням для тварин.

“Це коли з’являються циклічні, невмотивовані рухи. Тварина може переступати з ноги на ногу, рухатись навколо вольєру тощо. І ці рухи постійно повторюються”, - пояснив він, додавши, що в дикій природі слони проходять тисячі кілометрів, а в зоопарку вони обмежені вольєром і їм потрібно дівати кудись енергію.

Він також зазначив, що в Київському зоопарку створені всі оптимальні умови для утримання цього виду тварин.

У свою чергу головний лікар Київського зоопарку Інна Васильковська зазначила, що за рік перебування слоненяти Хораса в зоопарку погіршення його здоров’я не було.

“Слон виріс, він активний і добре харчується. Депресій в нього немає”, - сказала вона.

Головний лікар також повідомила, що слон щодня харчується сіном, зеленою масою, свіжими та сухими гілками, а також морквою, буряком та зоомюслями.

Як повідомлялося, ЗМІ писали, що слоненя Хорас, проживши в Україні трохи більше року, захворіло стереотипією. Тварина більше не пустує в басейні, розважаючи публіку, а годинами дивиться в одну точку, переступаючи з ноги на ногу.

"На слоненя, якого рік тому нам подарував екс-мер Олександр Омельченко, боляче дивитися. Він годинами переминається з ноги на ногу і треться головою об прути вольєра", - розповіла активістка Тетяна Андріїшин.