отключение воды / Фото: «Сегодня» «Київводоканал» вирішив обмежити послуги водопостачання та водовідведення / Фото: «Сегодня»

ПАТ «АК «Київводоканал» обмежуватиме водопостачання та водовідведення ОСББ і ЖБК, що не сплачують за холодну воду у складі гарячої.

Як повідомили УНІАН у прес-службі «Київводоканалу», кампанія по скороченню заборгованості низки ОСББ та ЖБК за холодну воду у складі гарячої (а також її відведення), що була ініційована розрахунковим департаментом товариства на початку 2013 року, дає свої результати. Так, в період із січня по липень 26 організацій зі 191, що є боржниками, внесли на рахунки «Київводоканалу» суму в розмірі понад 350 тис. грн. При цьому чотири організації сплатили більше за заборгованість, чим повністю погасили борг та вийшли на позитивний баланс.

Відео дня

Проте загальна тенденція по сплаті за холодну воду в складі гарячої невтішна, зауважили у водоканалі. Сума, що надійшла за ці шість місяців на рахунки «Київводоканалу», становить лише 1,23% від загальної заборгованості, розмір якої – понад 28 млн грн, а переважна кількість організацій, що пішли на сплату боргу, внесли на рахунок незначні відносно існуючого мінусу оплати. До того ж, внаслідок поточних нарахувань сума щомісяця збільшується.

У «Київводоканалі» наголосили, що, враховуючи невеликий процент ОСББ і ЖБК, що відреагували на заклики сплатити борг, а також низьку динаміку зарахування коштів, компанія вирішила посилити засоби спонукання шляхом обмеження послуг водопостачання і водовідведення, зокрема, призупинення подачі холодної води, яка є складовою гарячої, та відведення стоків, а також звернення до правоохоронних органів задля захисту своїх порушених прав, адже внаслідок несплати за зазначену послугу погіршується скрутний фінансовий стан «Київводоканалу» і значно знижується спроможність усувати аварійні ситуації на водопровідних та каналізаційних мережах, у тому числі – на вводах та випусках житлових будинків.

Спеціалісти «Київводоканалу» склали форму попереджувальних листів для голів організацій-боржників, що будуть заздалегідь розповсюджуватись серед адресатів, а також для мешканців підпорядкованих ним будинків.

На сайті водоканалу щомісяця публікується оновлений список будинків, власники яких не сплачують за холодну воду, яка використовується для приготування гарячої, із зазначенням назви кооперативу і його адреси.