Фото: investigator.org.uaЧиновники обвинувачуються в нецільовому використанні бюджетних коштів / Фото: investigator.org.ua

На Київщині відкрито провадження проти посадовців Великосолтанівської сільської ради, які підозрюються у нецільовому використанні 6 млн грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Київської області, кримінальне провадження розпочала Васильківська міжрайонна прокуратура.

Відео дня

Перевіркою встановлено, що між сільською радою та приватною компанією за результатами проведених тендерних процедур укладено договір про закупівлю послуг. Згідно з умовами договору, товариство зобов’язалось виконати роботи з ліквідації наслідків підтоплення сільськогосподарських угідь і присадибних ділянок, влаштування гідромеліоративних мереж та споруд на території населених пунктів сільради.

За виконання вказаних робіт компанія отримала понад 6 млн грн. Проте, сільська рада розрахувалася з підприємством за рахунок бюджетних коштів, які призначалися для відшкодування втрат лісогосподарського та сільськогосподарського виробництва. Це є кримінально-карним діянням.

Відомості про подію внесенні до Єдиного реєстру і попередньо кваліфіковані за ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України, тобто як нецільове використання бюджетних коштів службовою особою, здійснення видатків бюджету без встановлених бюджетних призначень, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах.

На даний час проводиться досудове розслідування.