Гостиный дворДепутати не стали скасовувати рішення про передачу Гостинного двору «Укрреставрації»

Київрада відмовилась визнати таким, що втратило чинність, рішення Київради від 20 вересня 2012 року «Про передачу ПАТ «Спеціалізоване науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація» земельної ділянки для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр та його обслуговування з благоустроєм та гостьовою стоянкою на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, скасувати землевідведення погодились лише 25 із 84 зареєстрованих в залі депутатів.

Відео дня

Під час прийняття рішення в Київраді перебували також громадські активісти, що виступають проти реконструкції Гостинного двору з перебудовою, які сподівались на підтримку депутатського корпусу.

Довідка УНІАН. Гостиний двір – торговельний комплекс на Контрактовій площі у Києві, збудований у 1809 році.

Постановою Кабінету міністрів №1380 від 15 серпня 2011 року Гостинний двір було виведено з Державного реєстру пам`яток архітектури.

26 квітня 2012 р. Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки публічному акціонерному товариству «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація» на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі для реконструкції будівлі Гостинного двору під торговельно-офісний центр.

20 вересня 2012 року Київрада передала «Укрреставрації» в оренду на 5 років земельну ділянку під Гостинним двором для проведення реконструкції цієї будівлі під торговельно-офісний центр з гостьовою стоянкою.

У відповідь на плани влади зробити у Гостинному дворі торговельний центр і частково його перебудувати київські активісти проводять акцію протесту.