Київ. 12 липня. УНІАН. Київрада створила комунальне підприємство «Пансіонат «Дніпро».

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні Київради. За нього проголосували 95 зі 111 зареєстрованих у залі депутатів.

Санаторний комплекс створено на базі майнового комплексу, який розташований в Алушті (вулиця Набережна, 16).

Відео дня

КП «Дніпро» підпорядковане Управлінню справами КМДА. Встановлено розмір статутного фонду підприємства в сумі 10 тисяч гривень.

Депутати доручили КМДА здійснити організаційно-правові заходи щодо виконання цього заходу.

Як зазначається у рішенні, раніше майновий комплекс здавався в оренду згідно з договором, укладеним між Головним управлінням комунальної власності Києва з ТОВ «Дніпро». Управлінням займався з 1991 року орендодавець.

У рішенні йдеться, що на даний час є необхідність створення структури, яка б безпосередньо здійснювала управління майновим комплексом, вела господарську діяльність, забезпечувала експлуатацію приміщення комплексу. Оскільки пансіонат розташований у Криму, управління справами було фактично позбавлено можливості безпосереднього управління комплексом. Тому створення комунального підприємства, на переконання депутатів, дозволить належним чином забезпечити здійснення господарської діяльності та експлуатації пансіонату.