Київ. 7 травня. УНІАН.  У столичному парку Перемоги невідомі в масках в суботу влаштували погром в тутешньому храмі Всіх святих воїнів, повідомляють Подробности.

Як відомо, церква з`явилася в парку чотири роки тому. За словами настоятеля, будується вона на пожертвування воїнів-афганців, ветеранів війни та мешканців Дніпровського району. Парафіяни впевнені - причина погрому - боротьба за землю. Тут нібито хтось хоче побудувати тенісні корти.

Відео дня

Як розповіли парафіяни, тиждень тому вже був напад на храм. Тоді зламали паркан. Цього разу основний удар припав на трапезну і церкву. Не пощадили вандали навіть ікони. За словами матушки Єкатерини, під час погрому на території церкви були тільки троє будівельників і священик. Нападників ж - близько трьох десятків.

«Коли вони забігли в храм, батюшка Даміан виходить, щоб їх благословити, вони йому газовим балончиком в обличчя», - розповіла матушка Єкатерина.

До свята Георгія Переможця (відзначався в неділю - УНІАН) парафіяни відновили що змогли. На молебень про загиблих воїнів прийшли ветерани війни, офіцери, афганці.

На сьогодні йде питання Вирішення відводу земельної ділянки під храмом. Те, що дозвільні документи будуть ось-ось оформлені і стало причиною погрому, впевнений настоятель храму. І каже, це - не що інше, як війна за землю.

Настоятель храму Всіх святих воїнів Батько В`ячеслав зазначив, що церков займає 37 соток, а це великий шматок землі, який хочуть використати для тенісних кортів.

Правда, у місцевих жителів дещо інша думка. Причиною погрому, кажуть вони, могло стати - незаконне будівництво храму.

На сьогодні біля храму виставили міліцейський наряд.