Київ. 25 квітня. УНІАН. У Києві випробують автомобіль екстреної швидкої медичної допомоги PEUGEOT Boxer.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України з посиланням на головного лікаря Київської міської станції швидкої медичної допомоги Анатолія Вершигору.

"Київська міська станція швидкої медичної допомоги отримала один автомобіль швидкої медичної допомоги PEUGEOT Boxer типу В для здійснення огляду, проведення випробувань та надання висновків щодо окремих його характеристик. Впродовж одного тижня бригада швидкої медичної допомоги цілодобово виїжджає на виклики на даному транспортному засобі", - поінформував він.

Відео дня

За цей час, за словами А.Вершигори, фахівці мають змогу випробувати автомобіль, оцінити його переваги та недоліки, після чого висновки будуть надані до МОЗ для подальшого опрацювання.

Як зазначається в повідомленні, Міністерством охорони здоров`я України за рахунок коштів державного бюджету 2011 року за бюджетною програмою КПКВ 2301380 "Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та м. Києві" у 2011 році було проведено торги та укладені договори на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги, а саме: з Товариством з обмеженою відповідальністю "Горал" на закупівлю Реанімобілів тип С (Автомобіль швидкої медичної допомоги на базі FORD TRANSIT) в кількості 70 од. на суму 59,5 млн. грн.; з фірмою "КРАС" у формі товариства з обмеженою відповідальністю на закупівлю Автомобілів для екстреної швидкої медичної допомоги тип В (Автомобіль швидкої медичної допомоги PEUGEOT Boxer, тип В) в кількості 216 од. на суму 140 млн. 357 тис. грн.

На сьогоднішній день, зазначені автомобілі швидкої медичної допомоги від постачальників не отримано.

Автомобіль, що проходив випробовування впродовж тижня, є головним авто першої партії карет швидкої медичної допомоги класу В. Після усунення виявлених під час випробування недоліків, автомобілі планується передати у пілотні регіони.