Київ. 30 березня. УНІАН. В Києві планують реалізувати проект будівництва мережі пунктів розливу питної води, обладнаних блочною водоочисною установкою малої продуктивності, вартість якого оцінюють в 3,3 млн. доларів.

Як повідомляє прес-служба столичної міськдержадміністрації, проект презентував на Київському інвестиційному форумі начальник Головного управління комунального господарства Дмитро Новицький.

Відео дня

За його словами, втілення зазначеного проекту дозволить не лише зберегти мережу безкоштовних бюветів, а й створити альтернативні джерела якісної питної води. Він наголосив, що тут мова не йде про передачу приватним інвесторам бюветів, або запровадження оплати за бюветну воду.

«Ми пропонуємо створити мережу пунктів доочистки і реалізації питної води, яка налічуватиме 104 одиниці. Розташовуватимемо їх в безпосередній близькості до бюветів. Структура очищення води передбачає класичні методи очищення води (механічна фільтрація, іонний обмін), сучасні мембранні методи очищення – ультрафільтрація і зворотний осмос, а також забезпечення норми мікробіологічних показників та очищення води від бактерій, неорганічних частинок, вірусів тощо», – зауважив Д.Новицький.

 Реалізувати проект заплановано у 2012 – 2014 роках.