Київ. 26 березня. УНІАН. З  1 по 30 квітня у столиці проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів до неї, вибухових матеріалів, спеціальних засобів та їх реєстрація в установленому законодавством порядку.

Захід проводиться з метою протидії незаконному обігу зброї , інформують в ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

Відео дня

Якщо громадяни в зазначений термін здадуть в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими кулями, то після проведення додаткової перевірки зброї, її технічного стану, оформлення відповідних документів та наявності законодавчих підстав вони зможуть, за бажанням, зареєструвати їх у свою власність.

В правоохоронних органах нагадують, що згідно ч.1. ст. 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин  або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від  двох  до п’яти років.

Водночас, згідно ч. 3 статті 263 КК України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою та другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

За докладнішою інформацією про порядок добровільної здачі та вирішення питання про реєстрацію технічно придатної мисливської вогнепальної та газової зброї мешканці міста можуть звертатися у районні відділи внутрішніх справ, або безпосередньо в службу дозвільної системи ГУМВС України в м. Києві за телефоном 561-28-39.