Київ. 16 березня. УНІАН. Київ цього місяця погасить значну частину – 15 млн. грн - боргу перед Південно-Західною залізницею (ПЗЗ) за обслуговування міської електрички.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова КМДА Олександр ПОПОВ повідомив сьогодні в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що на сьогодні на маршруті міської електрички працюють всі електропоїзди.

Відео дня

“У нас один електропоїзд був на профілактичному ремонті. Він сьогодні уже працює. Ми вчора вже прийняли рішення, згідно з яким ми фінансуємо приблизно 14 млн. грн., і вже перерахували 1 млн. Тобто в нас у цьому місяці приблизно 15 млн. взаєморозрахунків. В принципі, ми маємо повне порозуміння по цих питаннях”, - повідомив голова КМДА.

Стосовно решти боргу, то, за словами О.ПОПОВА, над цим питання міська влада працюватиме надалі.

Як повідомяв УНІАН, 10 лютого ц.р. Південно-Західна залізниця поінформувала, що КП «Київпастранс» за 2011 рік заборгувало їй 29 млн. грн. за обслуговування міської електрички.

Борг «Київпастранс» за січень 2012 року за експлуатацію й проведення технічного обслуговування ремонту рухомого складу міської електрички становив близько 5 млн. грн.

22 лютого ц.р голова КМДА О.ПОПОВ в ефірі телеканалу “Київ” пообіцяв, що столиця погасить існуючий борг перед Південно-Західною залізницею за обслуговування рухомого складу міської електрички найближчим часом.

6 березня він поінформував, що Київрада 15 березня має прийняти рішення про погашення частини боргу міста перед ПЗЗ.

Голова КМДА запевнив, що електричка й надалі працюватиме для киян.

Довідка УНІАН. Проект міської електрички реалізує Південно-Західна залізниця (ПЗЗ) спільно з комунальним підприємством «Київпастранс». З січня по вересень 2011 року працювали дві станції міської електрички - «Київ-Петрівка» і «Троєщина». У жовтні 2011 року було відкрито ще 12 станцій міської електрички.

Із січня 2012 року пересувний склад міської електрички в кількості 10 електропоїздів передано на баланс КП «Київпастранс». «Київпастранс» несе відповідальність за стан рухомого складу міської електрички.

ПЗЗ відповідає за належний стан залізничної інфраструктури - шляхового господарства, системи електропостачання і посадочних платформ.