Київ. 6 березня. УНІАН. Голова Київської міської держадміністрації Олександр ПОПОВ вважає, що настане час, коли киянам буде вигідніше користуватися громадським транспортом, ніж власними автомобілями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це керівник міськдержадміністрації сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам під час поїздки у новому автобусі, що вийшов на маршрут №62.

О.ПОПОВ разом з начальником Головного управління транспорту та зв’язку Євгеном ВОДОВОЗОВИМ, генеральним директором КП «Київпастранс» Миколою ЛАМБУЦЬКИМ і журналістами стали першими пасажирами цього автобусу.

Відео дня

За словами голови КМДА, тривалий час він користувався пасажирським транспортом, а не автомобілем.

“Я думаю, що прийде час, і це не так далеко буде, коли якісний громадський транспорт буде більш вигіднішим для того, щоб їздити на роботу, ніж власним авто. Тому що у нас будуть збільшені, не сьогодні звичайно, але через деякий час, і ціни на паркування авто, і (створені) умови для того, щоб центр звільнити від використання власного транспорту у великій кількості. Тобто ці заходи обмежені, але вони будуть мати місце в столиці. Тому що по-іншому ми центр не звільнимо від такої кількості автомобільного транспорту. А нам це треба робити, бо через скупчення авто в центрі блокується проїзд містом”, - наголосив О.ПОПОВ.

Також голова КМДА додав, що сподівається на реалізацію програми з будівництва велодоріжок, що також, на його думку, сприятиме розвантаженню міських автошляхів від автомобілів.

“Я думаю і в мене ще буде можливість мати практику і на велосипеді їздити, як це роблять в інших країнах. Бо, реалізувавши програму по будівництву велодоріжок, прийде час - і державні службовці самі будуть показувати приклад і сідати на велосипеди. Я це зроблю з задоволенням”, - сказав О.ПОПОВ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Києві урочисто випустили на 17 найпроблемніших маршрутів 102 нових автобуси і тролейбуси.

Випуск на маршрути нових транспортних одиниць відбувався за участі керівництва міста на чолі з О.ПОПОВИМ.