Київ. 27 лютого. УНІАН. Голова КМДА Олександр ПОПОВ доручив профільним службам здійснити термінову позапланову перевірку стану дахів усіх міських будівель на наявність бурульок та накриження.

Як повідомляє прес-служба КМДА, завдання було поставлено керівником держадміністрації під час наради зі своїми заступниками та керівниками структурних підрозділів та головами районних адміністрацій.

За слвоами О.ПОПОВА, останніми днями, у період сніготанення, в місті побільшало загроз травмування людей бурульками, льодом та снігом, що накопичилися на дахах

Відео дня

будинків.

“Ми вже маємо випадки серйозних травмувань та, що найбільш жахливо, смертельний випадок. Я впевнений, це сталося через вкрай низький рівень відповідальності деяких балансоутримувачів та їхнє бажання зекономити на послугах аварійно-рятувальної служби. І це злочин проти киян, тому що ціна такої економії – людські життя. Покарання за цю недбалість має бути серйозним», – підкреслив О.ПОПОВ.

Він доручив головам районів та керівникам організацій терміново проінспектувати свої території та протягом доби виявити всі випадки нависання бурульок і загроз падіння снігу та льоду над пішохідними зонами і вжити негайних заходів для усунення небезпеки. При цьому особливу увагу звертатимуть на ділянки дахів над під’їздами й арками, а також інші місця, де запобіжним заходом не може бути огородження попереджувальними стрічками.

О.ПОПОВ звернувся до киян з проханням допомогти у виявленні небезпечних зон та повідомляти адреси за телефоном міського call-центру: 15-51.

«У такий небезпечний період кожному варто бути уважним. Якщо ви побачите, що над під’їздом нависають бурульки, про це необхідно терміново повідомити до call-центру. Крім того, варто і самостійно подбати про власну безпеку – не ходити під будинками або територією, яка огороджена обмежувальними стрічками», – також зазначив голова КМДА.