Київ. 16 лютого. УНІАН. Енергокомпанія ПАТ «Київенерго» завершила 2011 рік із чистим збитком 1,375 млрд. грн. проти 157,334 млн. грн. прибутку за підсумками 2010 року.

Про це повідомляється в прес-релізі. поширеному в четвер прес-службою компанії.

Згідно з повідомленням, збитковість роботи компанії минулого року обумовлена невчасною компенсацією різниці в тарифах на теплову енергію. За даними компанії, заборгованість бюджетів із компенсації різниці в тарифах на кінець року становила 2,24 млрд. грн. При цьому заборгованість "Київенерго" перед газопостачальними компаніями на кінець року досягла 1,83 млрд. гривень, а заборгованість бюджетів із компенсації різниці в тарифах – 2,24 млрд. грн.

Відео дня

У прес-релізі не уточнюються інші фінпоказники діяльності компанії в 2011 році. Також зазначимо, що ПАТ «Київенерго» ще не оприлюднило свою офіційну фінансову звітність у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Як повідомляв УНІАН, «Київенерго» в січні-вересні 2011 року скоротило чистий прибуток у 27,7 раза, порівняно з аналогічним періодом 2010 року – до 23,156 млн. грн.

Довідка УНІАН. ПАТ «Київенерго» – акціонерна енергопостачальна компанія, яка забезпечує повний цикл енергопостачання Києва, з єдиним процесом виробництва, передачі, розподілу та збуту електричної й теплової енергії кінцевим споживачам. Генерація електричної енергії АК «Київенерго» здійснюється на двох теплоелектроцентралях – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 загальною встановленою електричною потужністю 1,2 ГВт. Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною довжиною 11,5 тис. км. Виробництво теплової енергії «Київенерго» виконується на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на станціях теплопостачання й котельних.

Керуюча компанія енергохолдингу ДТЕК DTEK Holdings Ltd у грудні 2011 року придбала на приватизаційному конкурсі 25% державного пакета «Київенерго» за 450,5 млн. грн. Таким чином, ДТЕК довів свою частку в СФ компанії до 71,89%.