Київ. 25 січня. УНІАН. Голова Київської міської державної адміністрації Олександр ПОПОВ висловив сподівання, що столичний завод «Меридіан» імені Сергія Корольова

зможе запропонувати інноваційні технології та розробки для міської програми енергозбереження та енергоефективності в рамках реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Як повідомляє прес-служба КМДА, О.ПОПОВ провів виїзну нараду на цьому підприємсві.

Відео дня

«Це легендарне підприємство з великою історією і прекрасним колективом. Сьогодні Київ знаходиться на етапі стабілізації своєї економіки. І ми бачимо великі перспективи розвитку столичної промисловості. Саме зараз дуже важливо об’єднати зусилля влади міста і наших київських підприємств. Я переконаний, що це підприємство зможе чимало

запропонувати Києву в найрізноманітніших галузях, як то енергозбереження

чи машинобудування”, - сказав керівник КМДА.

За його словами, спільно – з залученням інтелектуального, виробничого потенціалу

і бюджетних можливостей міста – можна дати серйозний поштовх розвитку столичної економіки, а значить і економіки кожного столичного підприємства.

О.ПОПОВ зазначив, що нині настав час спільними зусиллями міста та підприємств привернути увагу до товарів, вироблених у Києві, донести до світової громадськості, що в українській столиці виробляють дійсно кращі, у тому числі за співвідношенням ціна-якість, товари. А тому столиця готова підтримати київські підприємства, у тому числі і міськими замовленнями.

«Наша мета – якісний ривок у розвитку промисловості. Для підприємств – це фінансові вливання, можливість розвитку, можливість виплачувати зарплату, покращувати умови праці киян. Для міста – це нові робочі місця, більші надходження до бюджету, а отже, можливість більше витрачати на соціальні потреби – на ремонт доріг та будинків,

будівництво ліній метро і багато іншого», – підкреслив голова КМДА.

Як зазначається в повідомленні прес-служби КМДА, основу виробничої діяльності ВАТ «Меридіан» на даний період складає виробництво електровимірювальних приладів, радіовимірювальної апаратури та приладів спеціального призначення, пристроїв інформаційно-комунікаційних технологій, товарів народного вжитку, як то індукційні плити, котли, радіоприймачі та телетюнери.

Також підприємство постачає вузли та деталі для німецьких фірм-замовників, у тому числі для автомобілебудівних заводів. Загалом, 90% продукції заводу експортується.

За радянських часів київський завод «Меридіан» був одним із провідних оборонних підприємств СРСР, задіяний, у тому числі, і в космічній промисловості.