Київ. 24 січня. УНІАН.  Столичні випускники отримають документи про загальну середню освіту 12 травня.

Як повідомляє прес-служба Киїської міської державної адміністрації, навчальний рік для випускників шкіл столиці завершиться раніше. Скорочення терміну навчання пов’язано з проведенням у Києві чемпіонату Європи з футболу.

Начальник Головного управління освіти і науки Віра ГОРЮНОВА поінформувала, шо навчальні заняття в 11-х класах завершаться 3 травня, а випускні вечори пройдуть 12 травня. З 4 до 11 травня учні здаватимуть державну підсумкову атестацію для вступу у вищі навчальні заклади.

Відео дня

Учні 9-х класів навчатимуться до 14 травня, а державна підсумкова атестація відбуватиметься з 15 до 30 травня. Решта школярів, 1-8 та 10-х класів навчатимуться у звичному режимі до 25 травня.

Державна підсумкова атестація учнів 4-х класів  відбудеться з 11 до 18 травня 2012 року.

Начальник Головного управління освіти і науки наголосила, що жодним чином скорочення навчального року не стосуватиметься дитячих садочків.

Для учнів початкової школи з 28 травня до 20 червня працюватимуть пришкільні оздоровчі табори. Крім того, організатори обіцяють забезпечити санаторне харчування і змістовний відпочинок.

Як зазначається в повідмленні, столична влада забезпечить усі умови, які потрібні для відпочинку дітей, незважаючи на процес підготовки та проведення у Києві ЄВРО 2012. Винятком можуть стати центральні школи, які знаходяться біля стадіону. Для них будуть

передбачені зміни режиму пришкільного оздоровлення – дітям запропонують відвідувати табори у школах цього ж району, або сусіднього.