Київ. 19 січня УНІАН. Станом на сьогодні, 19 січня, в Головне управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю КМДА подали заявки 6 партій та громадських організацій на проведення масових заходів 22 січня з нагоди Дня Соборності та Свободи.

Про це повідомили УНІАН в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, з 10-ї години ранку 22 січня активісти партії “Фронт змін” зберуться на Софійській площі для відзначення Дня Соборності та Свободи. В рамках запланованих партією заходів - проведення ходи від Софійської площі (по вул. Володимирській) до пам’ятників М.Грушевському та Т.Шевченку, в якій заявлено участь близько тисячі осіб, та продовження святкування на Софійській площі, а також на Михайлівській площі. Триватиме це до 16.00. Планують участь загалом 20 тис. осіб.

Відео дня

На Софійській площі також мають намір провести свої заходи 22 січня представники ГО “Християнська Україна” (заявлено 2 тис. осіб), які братимуть участь у молитві “За єдність і соборність України” з 13.00 до 16.00.

Об 11.00 на Софійську площу також планують прийти представники партії “Наша Україна”, які до 12.00 мають намір провести тут свій захід з нагоди Дня Соборності та Свободи. Передбачена участь 200 осіб.

Київська міська організація ВО “Батьківщина” о 12.00 цього дня збереться на Майдані Незалежності, а з 14.00 до 17.00 організує Ходу до Дня Соборності та Свободи. Заявлено, що участь в ній візьмуть 2 тис. осіб, так само 2 тис. осіб очікується на Майдані Незалежності.

Також акцію з нагоди Дня Соборності та Свободи проведуть “Молоді регіони”, які на 10.00 збираються на вул. Червоноармійській, 103. Триватиме захід до 13.00. Заявлено участь 2 тис. осіб.

Крім того, ГО “Братство козацького бойового звичаю «Спас” проведе захід з нагоди свята на мосту Патона з 11.00 до 14.00. Очікують 1 тис. учасників.

Як повідомлялось, з 16.00 до 22.00 на Майдані Незалежності буде проведено музичний марафон з нагоди Дня Соборності України. Його організатором виступає Всеукраїнська благодійна організація “Всеукраїнський благодійний таврійський фонд”.