Київ. 19 січня. УНІАН. Київ хоче залучити інвесторів до обладнання київських медичних закладів сучасним устаткуванням.

Як повідомляє портал Київської влади, за ініціативи голови КМДА Олександра ПОПОВА у столиці триває реформування галузі охорони здоров’я. В цьому напрямку окрім реалізації відповідних міських та державних програм, керівник адміністрації схвалює пошук та співпрацю з партнерами-інвесторами, які погоджуються фінансувати зокрема і модернізацію устаткування медичних закладів міста. А це є невід’ємним етапом реформування галузі.

Як інформують в КМДА, відбулася зустріч О.ПОПОВА з представниками одного з найбільших виробників у галузі охорони здоров`я та лідерів з виробництва гемодіалізного обладнання – компанією «B. Braun Avitum AG». Під час переговорів було досягнуто домовленостей про надання гуманітарної допомоги Київській міській клінічній лікарні № 3 у вигляді найсучаснішого на сьогоднішній день устаткування для гемодіалізу «Dialog +», а також витратних матеріалів для проведення процедур. Загальна вартість гуманітарної допомоги склала понад 1 млн. грн. Тож уже сьогодні пацієнти лікарні мають змогу проходити відповідні процедури на сучасному обладнанні. А у перспективі медичний заклад зможе приймати ще більшу кількість пацієнтів.

Відео дня

У Головному управлінні охорони здоров`я КМДА відзначають, що сьогодні розглядаються й інші інвестиційні проекти на основі приватно-державного партнерства, які незабаром теж впроваджуватимуться у конкретних медичних установах Києва