Київ. 18 січня. УНІАН. Партія «УДАР Віталія Кличка» закликає Адміністрацію Президента, Верховну Раду України, Кабінет міністрів та Київську міську державну адміністрацію звернути увагу на хронічну відсутність мера столиці Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО на робочому місці і відповідним чином відреагувати на це.

Про це говориться в повідомленні прес-служби “УДАРу”, переданому УНІАН.

У фракції “УДАР” в Київраді інформують, що вирішили перевірити, чи дійсно мер проводить особистий прийом громадян, як виконує свої посадові обов`язки. І 17 січня депутати спеціально прийшли подивитися на проанонсований у ЗМІ прийом громадян.

Відео дня

“На жаль, замість Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО ми побачили лише рядових працівників КМДА, котрі намагалися пояснити невдоволеним киянам, чому ж, попри заявлений графік, мер знову не з`явився на робоче місце і не хоче спілкуватися з громадянами», – заявила заступник голови фракції «УДАР» Наталія НОВАК.

У фракції заявляють, що відмова Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО проводити особистий прийом киян та взяття ним чергової відпустки свідчить про хронічне небажання мера працювати.

«Складається дивна ситуація – після тривалого відпочинку мер вирішив, що він перетрудився і... знову пішов у відпустку. Якщо міський голова не витримує такого «важкого» робочого графіку, можливо, йому краще власноруч написати заяву про складання своїх повноважень?», – прокоментувала Н.НОВАК.

Водночас в “УДАРі” звертають увагу, що хоч мер “відверто і брутально ігнорує свої посадові обов`язки”, та при цьому не несе за це жодної відповідальності.

«Це означає, що сьогодні керівництво країни та Києва покриває прогули і неробство мера. Виникає логічне запитання – чим викликана така лояльність влади до Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, чим він розрахувався за таке поблажливе ставлення?», - запитують у фракції «УДАР».

Небажання Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО проводити прийом громадян, на думку депутатів фракції, вкотре доводить, що мер – особа віртуальна. «Одного разу суд вже задовольнив позов фракції «УДАР» до Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО через його бездіяльність. Чергова відпустка мера перед запланованим спілкуванням з киянами свідчить, що виконувати свої посадові обов’язки він не збирається. Тож, столиці потрібні дострокові вибори міського голови та Київради. Лише це призведе до перезапуску усієї системи влади в столиці», – наголошують у фракції «УДАР» у Київраді.