Київ. 23 грудня. УНІАН. На території Подільського, Оболонського та Дніпровського районів Києва введено карантинні обмеження через зафіксовані випадки захворювання тварин на сказ. Комунальному підприємству «Притулок для тварин» доручено активізувати роботу з відлову безпритульних тварин у зонах карантинних обмежень столиці і розмістити їх у притулки для перетримки та спостереження.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на результати проведеного засідання протиепізоотичної комісії.

У свою чергу КП «Центр ідентифікації тварин» систематично обстежуватиме територію районів. У разі виявлення трупів з ознаками, характерними для інфекційних хвороб, підприємство надсилатиме матеріали у державну лабораторію ветеринарної медицини для дослідження на сказ.

Відео дня

Керівникам лісництв доручено провести облік чисельності лисиць і відпрацювати заходи щодо дотримання оптимальної кількості їхньої популяції.

Щодо ситуації в столиці перший заступник голови КМДА Олександр МАЗУРЧАК зазначив, що сьогодні є три випадки сказу у тварин, йдеться про двох собак і кота. “Вирішено терміново провести імунізацію тварин проти сказу у зоні карантинних обмежень. Крім того, забезпечити клінічний огляд та карантинування тварин при підозрі на сказ. Необхідно вчасно повідомляти медичні установи про результати нагляду за тваринами, які нанесли укуси”, – сказав О.МАЗУРЧАК за засіданні протиепізоотичної комісії.

Він доручив Головному управлінню ветеринарної медицини, комунальному підприємству «Центр ідентифікації тварин» та районним держадміністраціям провести роз’яснювальну роботу серед населення про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики і боротьби із хворобою.

Крім того, упродовж карантинних обмежень, які триватимуть 60 днів, забороняється проведення виставок собак і котів.

«Вакцинацію тварин проводитимуть ветеринарні клініки безкоштовно. Ситуація цілком контрольована, у нас є достатня кількість медпрепаратів. Вакцина є і для людей, і для тварин. У зоні карантину буде застосований жорсткий контроль за тваринами, це стосується як безпритульних, так і домашніх улюбленців. Дільничні інспектори перевірятимуть наявність довідки про вакцинацію», – наголосив перший заступник голови КМДА.