Віталій Кличко / фото прес-служби

Ми розробляємо план, згідно з яким змушуватимемо недобросовісних інвесторів вкладати кошти у збереження історичних будівель, або будемо повертати пам’ятки до муніципальної власності. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу “Прямий”.

Мер наголосив, що, наприклад, американці дуже цінують будинки, яким майже 100 років, вони вважаються великою цінністю. У нас будинки, яким по 200 – 300 років, руйнуються через недбалість інвестора, який їх приватизував.

“У 1990-ті роки безвідповідальні підприємці приватизували їх, і гроші не вкладають. Ці будинки руйнуються. Ми зараз розробляємо план, яким чином змушуватимемо власників інвестувати кошти, або повертати пам’ятки до муніципальної власності”, - наголосив Кличко.

Відео дня

Міський голова звернувся до власників історичних пам’яток та закликав їх дотримуватися закону та дбати про будівлі, інакше місто поверне будівлі назад у власність громади. “Можете потім ображатися на себе. Наше завдання – врятувати зовнішній вигляд нашого міста, його історичну цінність”, - наголосив Кличко.