Кличко: Наше завдання - щоб черги в дитячі садки взагалі не було / Фото kievcity.gov.ua

Дитячі садки та школи столиці, які вводяться в експлуатацію, повинні відповідати всім сучасним вимогам та бути належної якості. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив мер Києва Віталій Кличко.

Мер наголосив, що столична влада цього року збільшила фінансування освіти.

«Минулого року ми відкрили 7 дитячих садків, до кінця цього року відкриємо 10, як новозбудованих, так і повністю реконструйованих», – зауважив Віталій Кличко.

Відео дня

Окрім того, додав він, влада Києва повертає до комунальної власності дитячі садки, приміщення яких використовувалися не за цільовим призначенням. Віталій Кличко підкреслив, що столична влада майже в три рази зменшила черги до дитячих садків – із 15 до 5 тисяч дітей.

« І наше завдання – щоб черги в дитячі садки взагалі не було», – зауважив мер.

Віталій Кличко наголосив, що цього тижня в Києві відкрилися два новозбудовані дитячі садки – в Голосіївському районі та на Троєщині.

«Ці садки відповідають всім сучасним вимогам. Я пишаюся, що ми відкриваємо такі об’єкти», – сказав столичний голова.

Він наголосив, що при будівництві інфраструктурних об’єктів вимагає від підрядників дотримуватися всіх вимог та здавати якісні об’єкти. Мер Києва нагадав, що наприкінці літа відвідав дитячий садок № 585 на Оболоні, який хотіли відкривати після реконструкції.

«Я відвідав цей садок і був здивований – садок відкривають, але правил безпеки ніхто не дотримувався. Помазали, підфарбували. Доторкнувся до дитячої шафи – вона ледь не впала на директора садка. Ви можете собі уявити, якби ця шафа впала на дитину?» – зауважив міський голова. Він додав, що поставив вимогу  – в короткі терміни виправити всі недопрацювання і тільки після того відкривати садок для дітей. Його відкрили пізніше, але тепер заклад має зовсім інший вигляд.

Віталій Кличко наголосив, що всі підрядники повинні відповідально ставитися до своєї роботи, і не чекати перевірок від мера.

«Це наша репутація. Ми не повинні здавати об’єкти, за які буде соромно», - підкреслив він.