Вартість робіт з будівництва садочка – 71,5 млн гривень / фото kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко відкрив комунальний дитячий садок №362 "Милославичі" на Троєщині. У новому дитсадку виховуватимуться майже 300 дітей.

"Мешканці цього мікрорайону неодноразово зверталися до мене з тим, аби у “Милославичах” відкрили комунальний дитячий садочок, адже в мікрорайоні мешкає багато молодих сімей, багатьом з яких доводилося возити дітей у садочки в інших районах, - зазначив Кличко. - Ми купили цей садочок у забудовника мікрорайону, і тепер  садок – комунальний, і діти потраплятимуть сюди за електронною чергою та виховуватимуться тут безкоштовно", - зазначив мер Києва під час відкриття садочка.

Читайте такожКличко назвав терміни початку реконструкції Шулявського шляхопроводу

Відео дня

Кличко підкреслив, що при будівництві нових житлових масивів мешканці повинні отримувати усю необхідну інфраструктуру – дитячі садочки, школи, заклади охорони здоров’я. "І я дуже радий, що в одному з найбільших районів столиці – Троєщині – відкривається новий сучасний дитсадок, до якого батьки із задоволенням віддаватимуть своїх дітей на виховання та навчання. А діти з радістю проводитимуть тут час", - сказав міський голова.

Мер Києва додав: якщо три роки тому черга у дитсадки Києва складала понад 15 тис дітей, то за три роки завдяки будівництву нових та реконструкції та збільшенню місць у існуючих садках вдалося зменшити її майже в три рази. "І наше завдання - щоби через два роки черги до дитсадків у Києві взагалі не було. І ми працюємо над цим", - наголосив Віталій Кличко.

На сьогодні дитячий садок №362 повністю укомплектований, забезпечений педагогічним та технічним персоналом та готовий до прийому дітей.

За експертизою департаменту фінансового контролю, вартість робіт з будівництва садочка – 71,5 млн грн.

Також додатково 2 млн 800 тис грн з місцевого бюджету виділила районна адміністрація. За ці кошти у дитсадок придбали сучасне обладнання спортивної зали, кімнати психоемоційного розвантаження, ігротеки, приміщень харчоблоку та пральні, групових приміщень тощо.

Крім того, додатково близько 2 млн грн передав забудовник на придбання обладнання для садочка.