фото kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко під час церемонії відкриття Київського академічного драматичного Театру на Подолі передав символічний ключ від театру його директору Віталію Малахову. Ключі міському голові передали меценати - корпорація Рошен. Участь у відкритті театру взяли президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною.

"Я вітаю всіх - киян, митців і театральну громадськість, - з тим, що в столиці  відкривається новий театр. Новий за технологічними можливостями, за організацією простору, зручністю для глядача. Це справді перший театр подібного рівня в Києві. Те, що я тут бачив, - відповідає світовим стандартам", - зазначив Віталій Кличко. 

Він зазначив, що театр на Подолі був одним з довгобудів столиці.

Відео дня

"Правда, трохи молодшим за Подільсько-Воскресенський міст", - пожартував Кличко. І подякував меценатам за співпрацю, за розуміння своєї соціальної відповідальності.

Мер Києва зазначив, що було багато суперечок в суспільстві щодо фасаду приміщення: комусь він не сподобався, а комусь навпаки - сподобався. Через це відкриття трохи затягнулося.

"Але, я переконаний, всі суперечки щодо театру на Подолі припиняться, коли тут почнуться вистави", - наголосив Віталій Кличко.  

Також у коментарі журналістам мер зазначив, що робоча група, яка була створена і працювала разом з представниками громади, знайшла компромісне рішення і звернулася за експертизою об‘єкту. Зараз ця робоча група також напрацьовує рішення щодо співпраці меценатів і громади в майбутньому.

Київський міський голова зазначив, що театр на Подолі - це новий майданчик у Києві не тільки для українських акторів, а й для гастролей театральних труп світового рівня, для проведення фестивалів та інших заходів.