фото: УНИАН

Київська міська рада створила комунальне підприємство (КП) «Муніципальна охорона». Відповідне рішення підтримав 61 депутат.

Читайте такожУ Києві станцію метро "Петрівка" можуть перейменувати на "Почайну"Як повідомляє прес-служба Київради, комунальне підприємство «Муніципальна охорона» забезпечуватиме охорону комунального майна територіальної громади Києва і надаватиме послуги охорони іншим суб'єктам господарювання.

У Київраді уточнюють, що на сьогодні послуги з охорони об’єктів комунальної власності здійснюються суб'єктами господарювання державної та приватної власності, договори з якими укладаються на конкурсних засадах.

Відео дня

«Важливим аспектом є залучення до роботи в підприємстві учасників бойових дій на Сході України, що стане гарним методом адаптації та соціального захисту ветеранів АТО. Наголошую: це не муніципальна варта, не поліція…Місто зараз платить у рік за охорону комунального майна майже 300 млн грн. Це КП допоможе в рази зменшити витрати», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

У Київраді зазначають, що фінансове забезпечення КП «Муніципальна охорона» становить 2,5 млн грн – це оборотні кошти на 3 місяці, щоб підприємство мало можливість розпочати роботу, далі підприємство самостійно нарощуватиме економічні показники.