Цього року завершать монтувати арку Подільського мосту / panoramio.com

Відкриті торги щодо будівництва Подільсько-Воскресенського мосту відбулися 31 березня. Про це повідомив директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міськдержадміністрації Костянтин Федотов.

Читайте такожВ КМДА перевірили хід демонтажу незаконних автогазозаправних пунктів у Києві

За його словами, конкурс на спорудження Подільського мосту, який кияни вже звикли називати «мостом на Троєщину», проводився окремо стосовно двох ділянок: мостового переходу через Дніпро від вулиці Межигірської до дамби Русанівських садів та від дамби до бульвару Перова. В обох пропозиціях переможцем стало ТОВ «ЕКО-БУД-ТРЕЙД».

Відео дня

«Подільський міст – це один зі стратегічних об’єктів. Введення його в експлуатацію, без перебільшення, позитивно оцінять всі мешканці столиці. Це і суттєве поліпшення сполучення Троєщини та Воскресенки з правим берегом, і зменшення навантаження на інші мости. Першочерговим завданням, поставленим у цьому році перед переможцем торгів, буде закінчення робіт щодо мосту через ріку Дніпро: завершення монтажу арки, будівництво прогонових споруд естакади на Рибальському півострові та лівоповоротному з’їзді. А також початок робіт на лівобережній частині мостового переходу на території Русанівських садів», – зазначив Костянтин Федотов.

За його словами, ділянку над Дніпром запропонували збудувати за 4,3 мільярда гривень. А роботи на лівому березі обійдуться в 1,7 мільярда.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко домовився з німецькими партнерами, які залучили 200 тисяч євро, про проведення експертизи мосту. За планами керівництва міста вже за три роки мостовим переходом поїде автотранспорт.