local.standard.co.uk

За його словами, ПЗ в тому числі має «публічну» частину на сайті Департаменту економіки та інвестицій КМДА в розділі «Інформація про пайову участь», яка допомагає забудовникам самостійно розрахувати розмір пайової участі, передає прес-служба КМДА.

Окрім того, інформацію за об’єктами можна подивитися на GIS-карті Києва, де відзначені будівлі, за якими були укладені договори пайової участі та інформація про оплату пайової участі.

Читайте такожОрендна плата за землю принесла місцевим бюджетам 15 мільярдів

Відео дня

«Розробку програмного забезпечення ми почали, коли новий порядок ще не був затверджений, тому деяка функціональність, передбачена новим порядком, ще не розроблена», – зауважив Геннадій Пліс.

Він підкреслив, що місто заплатило за розробку цього програмного забезпечення 2 мільйони гривень.

«Але це не просто калькулятор для розрахунку розміру пайового внеску, а система обліку. Раніше, на жаль, облік не був налагоджений. Через це й виникли майже 2 мільярди гривень заборгованості. Ось тому й були витрачені кошти міськбюджету на створення системи обліку», – пояснює Геннадій Пліс.

Сьогодні, наголошує він, у програмі працює облік усієї пайової участі, нарахування пайової участі, підготовка договорів, розрахунок регулярних поточних платежів. Також передбачена автоматизована система внутрішнього контролю. І головне, як зазначив перший заступник голови КМДА, в програмі сформована база, де є вся передісторія щодо пайової участі.

«Зараз робота з базою даних ще не завершена. Так, проводиться звірка та уточнення даних із документами, які є в розпорядженні КМДА, тому точні дані є лише за цей рік, решта вивіряється», – зауважив Геннадій Пліс.