kievcity.gov.ua

І міська влада формує прозорі умови для роботи інвесторів у цих сферах. Таку думку вислови заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час Інвестиційного форуму міста Києва.

«У питанні енергозбереження Київ зробив надзвичайно важливий крок – дав старт виконанню 15-ти енергосервісних договорів (ЕСКО-контракти) у закладах бюджетної сфери. Це найбільш оптимальна модель залучення інвестицій у енергоефективність будівель. Оскільки наразі споживання енергії будівлями в Україні на порядок вище, аніж в країнах Європи, і ми прагнемо наблизити наші реалії енергоспоживання до європейських саме завдяки масштабному впровадженню ЕСКО-договорів», – сказав він.

Заступник голови КМДА зауважив, що нагальним питанням для повноцінного розвитку міста є модернізація інфраструктури.

Відео дня

«Об’єкти теплового та водопровідного господарства столиці потребують глибинного технічного переоснащення. Київ має намір впровадити принципово нову модель управління тепловими активами Києва, яка базуватиметься на впровадженні енергоощадних технологій і зниженні виробничих затрат», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він підкреслив, що за кожним ключовим напрямом місто розробило комплекс заходів, і сьогодні столиця готова вести предметний діалог із потенційними інвесторами.

Зокрема, в рамках форуму були презентовані наступні проекти:

голови правління – генерального директора ПАТ «АК «Київводоканал» Дмитра Новицького щодо очистки водопровідної води у столиці;

заступника директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Олени Малежик щодо управління тепловими активами міста;

директора КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» Дмитра Науменка та представника Олексія Корчміта ТОВ «Київ-ЕСКО» щодо впровадження ЕКСО-механізму в столиці;

директора КП «Київкомунсервіс» Євгена Русіна, що стосувалися питання переробки сміття та створення сміттєпереробних потужностей.