Фото УНІАН

Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак під час інспектування ремонтних робіт столичного фунікулера.

Уже 110 років кияни та гості міста охоче користуються оригінальним видом транспорту – фунікулером. Ця похила залізниця з канатною тягою з’єднує Печерський та Подільський райони міста. Щорічно на фунікулері здійснюються обов’язкові регламентні роботи, які включають ремонт технічних вузлів та будівельно-ремонтні роботи. Цього року вони триватимуть з 18 липня до 18 серпня. На цьогорічний ремонт фунікулеру з фонду соціального розвитку виділено кошти в розмірі 600 тис. грн.

"Щодоби послугами фунікулера користується  значна кількість пасажирів: від 4000 до 6000 у робочі дні та  від 11 000 до 14 000 у вихідні, з них до 54% складають пільгові пасажири", – зазначив Ілля Сагайдак.

Відео дня

Читайте такожУ мережі показали принцип роботи київського фунікулера (відео)

Він також додав, що завдяки співпраці з MasterCard київський фунікулер став першим наземним видом транспорту з можливістю безготівкового розрахунку за проїзд.

"А завдяки нашому проекту фунікулер може стати одним із перших видів транспорту, у якому кияни та гості столиці зможуть користуватись електронним квитком", – підсумував Ілля Сагайдак.