kiev.klichko.org

Це перший крок для активізації ефективної співпраці між столичною владою та підприємцями міста. Про це під час підписання Меморандуму з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

Читайте такожДо поліції привезли близько 20 учасників сутички біля кафе "Каратель"

«Столична влада поставила перед собою завдання створити прозоре та зрозуміле бізнес-середовище в Києві, щоб малий та середній бізнес розвивався. А значить - розвивалася економіка України, - підкреслив Кличко. - І ми, як міська влада, розуміємо, що ефективна співпраця з бізнесом - це, перш за все, ті умови, в яких він працює. Чіткі правила гри для всіх, ніяких бюрократичних перепон, ніякої корупції», - наголосив мер Києва.

Відео дня

Міський голова зазначив, що влада Києва першою серед органів місцевого самоврядування підписує Меморандум про партнерство та співробітництво з Радою бізнес-омбудсмена. «Підписання цього документу має стати першим кроком для активізації ефективної співпраці між столичною владою та підприємцями міста. І ми робитимемо все, щоб законні інтереси підприємців в столиці не порушувалися. Щоб бізнес вільно дихав і чесно працював», - зауважив Кличко.

Він додав, що Меморандум передбачає створення експертної групи, яка періодично буде розглядати скарги від підприємців щодо  дій столичної влади. До складу цієї групи увійдуть представники КМДА, а з боку Ради – заступник бізнес-омбудсмена та один дослідник-інспектор. «Міська влада Києва та рада бізнес-омбудсмена співпрацюватимуть в питаннях удосконалення законодавства у сфері підприємництва та усунення тих бар’єрів, які обмежують його ведення в Києві», - підсумував Віталій Кличко.

Альгірдас Шемета подякував Кличку за оперативну роботу з підготовки Меморандуму, який, на думку омбудсмена, стане "дорожньою картою" співробітництва між міською владою Києва та бізнес-колами. "Всі меморандуми, які ми підписали з органами влади, - це документи, які працюють. І я впевнений, що меморандум, який ми підписали сьогодні, дозволить нам швидше та ефективніше співпрацювати у питаннях ведення бізнесу в українській столиці", - підкреслив бізнес-омбудсмен.