REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на останньому засіданні конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду головного архітектора столиці - директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА - голова цієї комісії Олександр Спасибко.

Читайте такожУ Києві на Рибальському острові сталася пожежа, очевидці бачили стовп полум'я (фото)

За його словами, зараз конкурсна комісія припиняє свою роботу, але на її базі найближчим часом буде сформована робоча група з розгляду питань підготовки і проведення конкурсу за новим законом. Перше засідання робочої групи планується провести вже на цьому тижні.

Відео дня

За його словами, робоча група, враховуючи помилки і недоліки, які мали місце в роботі комісії, повинна розробити нові умови конкурсу, чітко прописати функції та обов'язки окремо як головного архітектора Києва, так і директора Департаменту архітектури та містобудування, напрацювати пропозиції щодо розподілу цих посад, оскільки це поєднання абсолютно різних типів роботи – творчої та чиновницької.

За словами заступника голови конкурсної комісії Володимира Бондаренка (керівник апарату КМДА), зараз місто не може оголосити проведення нового конкурсу, оскільки не вистачає всієї нормативної бази від Нацагентства з питань держслужби. «Ми очікуємо порядку відбору громадськості для участі в конкурсі», - пояснив Бондаренко.

Він припускає, що в червні, можливо, буде розпочато конкурс з відбору представників громадськості в нову конкурсну комісію, яка триватиме близько місяця, після цього можна буде оголошувати новий конкурс, який триває 45 днів.

До цього член комісії і заступник голови КМДА Олексій Резніков додав, що до складу нової конкурсної комісії також увійдуть депутати Київради.

«Конкурс буде оголошено тільки тоді, коли ми з вами, як робоча група, виробимо ті умови, на підставі закону про державну службу, які зроблять неможливими різні тлумачення виникли у нас критеріїв оцінки... І, відповідно, хто потрапляє у фінал і на яких принципах і засадах», - підкреслив Резніков, звертаючись до присутніх на засіданні конкурсної комісії.

Комісія вирішила направити всім кандидатам, які взяли участь у конкурсі, особисті листи з поясненням ситуації про необхідність проведення нового конкурсу.

При цьому Спасибко зазначив, що новий закон про держслужбу не забороняє цим кандидатам брати участь у новому конкурсі. «Я думаю, що всі бажаючі учасники конкурсу, які брали в ньому участь, зможуть взяти участь у новому, за новим законодавством», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, попередній головний архітектор Києва - директор Департаменту містобудування та архітектури КМДА Сергій Целовальник був звільнений з посади у жовтні 2015 року.

Київська влада оголосила 30 грудня 2015 року конкурс на посаду головного архітектора столиці .

30 березня 2016 року мер Києва Віталій Кличко прийняв рішення призупинити роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів на зазначену посаду. За його словами, комісія зіткнулася з обставинами, які унеможливили ухвалення об'єктивного і справедливого для міста рішення.

Мер запропонував членам конкурсної комісії прописати процедури для проведення «бездоганного конкурсу», а також ініціювати внесення змін до законодавства про розподіл посад головного урбаніста (архітектора) столиці і глави Департаменту містобудування та архітектури.

1 квітня Кличко призначив Юрія Тація новим виконуючим обов'язки директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА.