20 апреля возобновились столкновения на скандальной стройке на Позняках / УНИАН

Тітушки перемістилися на задній двір магазину "Сільпо", метрів за 500 від місця будівельного конфлікту на столичних Позняках. Як передає кореспондент УНІАН, там знаходиться 4 міліцейські автобуси та правоохоронці в малинових беретах, які відмовляються називатися та пояснити, чому молодики зайшли за їхні автобуси, фактично під їхній захист.

Читайте такожНа конфліктній забудові на Здолбунівській поліція допомагає "тітушкам" поставити зламаний будівельний паркан

Правоохоронці відмовились назватися навіть на прохання журналістів.

Відео дня

Тітушки тим часом пішли в занедбану промзону, що знаходиться за магазином "Сільпо". Вони полишали вогнегасники та частину чорної будівельної форми, в яку були одягнуті на місці конфлікту, та перевдягаються у цивільне.

Як повідомляв УНІАН, 19 квітня вранці на вулиці Здолбунівській в Дарницькому районі Києва невідомі в масках скоїли напад на активістів, які протестують проти забудови озера Качине. Нападники прибули на місце в камуфльованих автомобілях. Вони розгромили намети активістів та ряду політичних партій, які підтримують протест.

В поліції запевнили, що не допустять розгортання конфлікту.

Натомість, сьогодні, 20 квітня, конфлікт спалахнув з новою силою, під час протистояння з тітушками постраждали дві жінки з числа протестувальників. Одну жінку було госпіталізовано до лікарні каретою швидкої допомоги.

Представникам забудовника вдалося завезти будівельний кран на місце скандальної забудови.

За даними очевидців, поліцейські не реагували на бійки, а також допомагали тітушкам встановлювати зруйнований пікетувальниками будівельний паркан.

*** На розі вулиць Тепловозна і Здолбунівська компанія «Житлоінвестбуд-УКБ» планує звести багатоповерхівку. Ділянка була передана Київрадою 26 грудня 2014 року. Забудовник почав засипати піском водойму. За словами захисників ділянки, водойма - це озеро, а влада Києва і забудовник твердять з посиланням на Інститут генплану Києва про відсутність водойми на цій ділянці.