kievcity.gov.ua

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час робочого візиту до Олександрівської лікарні.

"Відділення кардіологічної реанімації Олександрівської клінічної лікарні – перше створене в столиці відділення, що надає високоспеціалізовану інтенсивну допомогу хворим кардіологічного профілю. Тут цілодобово приймають хворих з гострою кардіологічною патологією, які в основному транспортуються спеціалізованими бригадами швидкої в перші години захворювання. Саме тут іде боротьба за життя пацієнта в перші години-дні перебування у стаціонарі. Та, на жаль, сьогодні працювати на повну потужність та обслуговувати киян це відділенні не може", – розповів Поворозник.

За його словами, реконструкцію приймального та спеціалізованого відділень розпочали у 2011 році та мали завершити ще до проведення в Україні ЄВРО – 2012. Та через відсутність надходження коштів з державного бюджету та обмеженість коштів міського бюджету роботи до проведення чемпіонату не було завершено.

Відео дня

Читайте такожЗаступник Кличка відзвітував про забезпечення медичними виробами для гемодіалізу

Наразі, згідно з проектом реконструкції, роботи виконано частково: влаштовано покрівлю, замінено усі вікна, утеплено фасад та замінено внутрішні інженерні мережі. Проте величезною проблемою відділення є непрацюючий ангіограф, завдяки якому лікарі могли б проводити низку обстежень та високоспеціалізоване лікування. А саме: обстеження периферичних судин, абдомінальних судин, церебральних судин, торакальних судин та судин серця. Таке обстеження надавало б повну картину про стан хворого і дозволяло прийняти швидке та професійне рішення про наступні дії лікарів щодо проведення оперативних втручань.

"У грудні 2015 року введено в експлуатацію перший пусковий комплекс –кардіореанімаційне відділення з повним оснащенням. Для запуску другого пускового комплексу – приймального відділення – необхідно закінчити ремонтні роботи, які наразі готові на 85%, закупити і встановити меблі та обладнання. І найголовніше – ввести в експлуатацію ангіограф. Тільки тоді запрацює завершений цикл надання медичної допомоги хворому, що дозволить збільшити кількість врятованих життів. Частину робіт, а саме: будівельні та ремонтні роботи, поставка обладнання, меблів та інвентарю та пусконалагоджувальні роботи заплановано виконати до вересня 2016 року. Питання запуску ангіографа міська влада також вирішуватиме в нагальному порядку", – зауважив заступник голови КМДА.

Читайте такожКличко відкрив оновлене відділення гемодіалізу в столичній лікарні №3 (фото)

Довідка. У Відділення кардіологічної реанімації госпіталізуються всі хворі у важкому стані з нестабільною гемодинамікою, на фоні кардіологічних захворювань, що потребують невідкладної терапії. А саме:

-         гострий інфаркт міокарду з ускладненим перебігом;

-         складні порушення ритму та провідності;

-         гостра серцево-судинна недостатність;

-         декомпенсація хронічної серцевої недостатності;

Тут проводиться діагностичний пошук та диференційна діагностика загрозливих станів таких як: розшаровуюча аневризма аорти, тромбоемболія гілок легеневої артерії, міокардит, перикардит та інші.

Відділення приймає переведення з інших лікарень хворих кардіологічного профілю, які потребують інтенсивного лікування та нагляду.