фото: УНИАН

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Міністерство юстиції.

Чиновники хочуть продати стару в'язницю в центрі столиці, щоб отримати гроші на будівництво нового ізолятора за межами Києва.

Продати ізолятор готові за 8 мільйонів доларів. Стільки коштуватиме будівництво нового ізолятора - за межами Києва. Музею на місці старої української в'язниці не буде.

Відео дня

Читайте такожЯценюк закликає закрити Лук'янівський слідчий ізолятор

"Наймолодшому, жіночого корпусу Лук'янівки - всього чотири роки. Гроші на будівництво дала Швейцарія. Нові ліжка і батареї, кімната психологічного розвантаження. Контраст з чоловічими камерами, яким виповнилося сто років, - божевільний", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Київському СІЗО на вимогу прокуратури почалася перевірка умов утримання ув'язнених

Наглядачі разом з ув'язненими покинуть СІЗО вже цього року, сподіваються у міністерстві. Кажуть, будувати новий ізолятор - в обмін на ділянку в центрі міста вже погодилися два бізнесмени. Поки що неофіційно.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр юстиції Павло Петренко підкреслив, що 2016 рік має стати роком реформи пенітенціарної системи.

Влітку 2015 року в управлінні Державної пенітенціарної служби в Києві та Київській області запропонували побудувати новий Київський СІЗО на території Ірпінського виправного центру.