1

Про це Кличко заявив під час інспекції по місту за участі очільників районів.

Спочатку учасники інспекції оглянули занедбаний та необлаштований дитячий майданчик по вулиці Вершигори у Дніпровському районі. Мер доручив очільнику району прибрати та облаштувати майданчик в найкоротші терміни і доповісти про виконану роботу. "Стан деяких дитячих і спортивних майданчиків у столиці незадовільний, про що, зокрема, свідчать звернення киян на лінію 1551. Серйозних витрат для полагодження такі майданчики не потребують. Тому звертаюся до всіх очільників районів: наведіть лад, приберіть території майданчиків, просійте пісок, пофарбуйте, повісьте сітки для волейболу", - зазначив Кличко.

Читайте такожМер Києва відкрив нову велодоріжку з Троєщини до центру міста

Відео дня

Він відзначив, що у Києві стартував осінній місячник із благоустрою. І наголосив главам районів на необхідності прибирати сміття, якщо потрібно - щоденно. "Збирайте ЖЕКи, ОСНи, ставте завдання прибирати територію і контролюйте. Будуть звернення - відповідальність лягає на кожного голову району. Прибирання території і вивіз сміття - ваш обов'язок. І щоби в паркових зонах і біля будинків стояли сміттєві контейнери та урни. Адже, якщо вони відсутні - сміття кидають на землю", - сказав мер Києва.

Після цього столичний голова оглянув звалище біля зеленої зони по вулиці Вершигори. І наказав очільнику району терміново його ліквідувати. "Знайдіть тих, кому належить ця ділянка. Якщо вас ігнорують - значить ви неефективний голова району. Викликаєте господаря цієї ділянки і кажете: оскільки ви не використовуєте за призначенням дану ділянку, не прибирайте її, ми будемо розривати договір оренди і повертати її у власність міста. Ділянка знаходиться на території вашого району. Те, що відбувається на вашій території - це зона відповідальності голови району", - наголосив Кличко, звернувшись до очільника Дніпровського району.

Київський міський голова також доручив всім очільникам районів перевірити свою територію, і в разі виявлення сміттєзвалищ - якомога швидше їх ліквідувати. "Ми бачимо тут, як центр району, зелена зона перетворюється на звалище. Такі приклади можна знайти в кожному районі. Якщо територія закріплена за містом, - це ваша зона відповідальності. Якщо територія перебуває в оренді - зустрічайтесь з господарями і пропонуйте їм по-мирному вирішити питання. Або він слідкує за своєю територією - або ми розриваємо договір оренди. Звалищ у  місті ми не допустимо!" - підкреслив Кличко.