1

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький під час робочого візиту до Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни.

«Незважаючи на скрутний час, міська влада на чолі з Віталієм Кличком знайшла можливість виділити кошти для здійснення капітального ремонту та придбання обладнання у Реабілітаційний центр. І вже зараз шпиталь готовий прийняти бійців АТО зі спинальною травмою на реабілітацію. Наразі у центрі пройшли реабілітацію 170 бійців із травмою мультидисциплінарного профілю. Наш обов’язок – створити максимально сприятливі умови для їх одужання, адже ці люди жертвують своїм здоров’ям, часом і життям заради миру у країні», – сказав Радуцький.

Читайте такожУ Кличка за підозрою у корупції звільнили кількох головних лікарів столичних медзакладів

Відео дня

Він зауважив, що кошторисна вартість робіт складає 700 тис. грн, з них 500 тис. грн виділено з міського бюджету і 200 тис. грн – кошти спеціального фонду Департаменту охорони здоров’я.

Наразі у шпиталі працюють 11 стаціонарних відділень: ендокринологічне, два терапевтичних, гастроентерологічне, кардіологічне, два неврологічних, хірургічне, урологічне, у складі яких є відділення анестезії та інтенсивної терапії, патологоанатомічне, а також параклінічні відділення.

За рішенням Міністерства охорони здоров’я України базовими установами щодо реабілітації учасників антитерористичної операції визначено 32 госпіталі ветеранів війни України. У листопаді 2014 року у шпиталі створено Реабілітаційний центр, у складі якого є реабілітаційне відділення мультидисциплінарного профілю на 50 ліжок, у тому числі з них 10 ліжок для спінальної травми, психотерапевтичний кабінет, кабінет психологічного розвантаження, фізіотерапія та бальнеологія, басейн з підводним витягом хребта, де бійці АТО, як учасники бойових дій, проходять медичну, фізичну та психологічну реабілітацію.

Заклад є клінічною базою для двох кафедр Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика – кафедри терапії та геріатрії та кафедри медичної реабілітації, фізіотерапії та спортивної медицини; Державного навчально-методичного геріатричного центру; Вищого навчального закладу «Перший Київський медичний коледж».