Старостенко / kievcity.gov.ua

На їхнє місце було призначено нових директорів за результатами відкритого конкурсного відбору, повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції Введенської гімназії № 107 Подільського району міста.

«На жаль, практично в усіх закладах, де було звільнено директорів, останні намагаються залишитися через суди, незважаючи не лише на накази про звільнення, а й на порушені проти них кримінальні справи. Тим не менше, незважаючи на те, що система пручається, ми будемо боротися до кінця, адже впевнені, що правда на нашому боці», – переконана вона.

Старостенко розповіла, що у Введенській гімназії директора було звільнено за зловживання з коштами батьківського фонду, а також орендою приміщень: «У цій школі три роки працювала приватна спортивна школа «Феєрія», яка щомісяця збирала з батьків по 400-500 грн за навчання їхніх дітей. При чому оренда шкільного приміщення не була юридично оформлена. Крім того, колишній директор у приміщенні школи за кошти міського бюджету обладнав для себе цілу тренувальну залу».

Відео дня

Читайте такожУ Кличка за підозрою у корупції звільнили кількох головних лікарів столичних медзакладів

Новий директор, за словами заступника голови КМДА, працює лише 4 дні, втім була обрана за рекомендацією комісії відкритого конкурсу, до якої увійшли експерти, фахівці, психологи, представники освітніх асоціацій, а також батьківських комітетів.

«Із моменту початку конкурсу нам вже вдалося провести дві хвилі та призначити більше 40 нових директорів навчальних закладів міста Києва. Відбувається він максимально об’єктивно, а був започаткований за ініціативою мера з єдиною метою – щоб у столичних школах були професійні керівники та гідні менеджери», – додала Ганна Старостенко.

Нагадаємо, що за останній рік у Києві було звільнено директорів п’яти освітніх закладів: Введенської гімназії № 107, ліцею «Голосіївський» № 241, № 38 імені М. В. Молчанова Шевченківського району, гімназії № 75 та Школи вищої спортивної майстерності міста Києва (басейн «Юність»). Крім того, на початку вересня було звільнено директора дитсадка № 170, яка замість того, щоб замінити вікна у дитячих групах, за гроші міста поставила нові вікна у власному кабінеті.