Кличко

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки демонтажу верхніх поверхів будівлі у Десятинному провулку, 3-5, щоби вона відповідала містобудівним вимогам.

"Київ повинен розвиватися, будуватися, але все має бути в межах законодавста. На жаль, є недобросовісні забудовники, які порушують норми будівництва. Ці будівництва дістались нам у спадок, і ми змушені розв'язувати вузли, - зазначив Кличко. - Зараз ці два поверхи новобудови в Десятинному провулку, які були побудовані з порушенням всіх норм, зносяться. Ця будівля не буде перевищувати встановлених норм - 27 м. Цей демонтаж - безпрецедентний випадок, і ми будемо безкомпромісні у вимогах дотримання законодавства і будемо зносити ті будівництва, які ведуться з порушенням норм", - підкреслив мер Києва.

Читайте такожУ центрі Києва археологи розкопали вулицю часів Київської Русі (фото)

Відео дня

Він відзначив, що всі роботи щодо демонтажу зайвих поверхів повинні бути завершені протягом тижня. Кличко зауважив, що ділянка у Десятинному провулку, на якій ведеться будівництво, входить до буферної зони Софії Київської. І столична влада робить все, щоби зберегти старий Київ і передати його нащадкам.

Мер перевірив за допомогою тахеометра, що висота будівлі після знесення двох поверхів складає трохи менше 27 м. У цьому змогли переконатися присутні громадські активісти та журналісти.

Київський міський голова також подякував громадськості за активну участь у врегулюванні питання будівництва в Десятинному провулку. "Ми вдячні громадськості за її підтримку. Ми сідали всі разом, розмовляли і знайшли компромісне рішення", - сказав Кличко.