kievcity.gov.ua

Меморандум передбачає, що київська влада розробить міську програму відшкодування відсоткових ставок за короткостроковими кредитами, які надаються населенню на реалізацію енергоефективних заходів на 2015–2018 роки.

Читайте такожСтолична влада збільшила фінансування на ремонт шкіл, лікарень та дитсадків

"Енергоефективність - це пріоритет не тільки для Києва, а й для всієї держави.Пересічний українець споживає у 5 разів більше енергії, ніж пересічний європеєць. Тому програма енергоефективності дуже важлива - вона не тільки дозволяє економити кошти, а й покликана посилити енергонезалежність нашої країни. І ми всіляко підтримуватимемо цю ініціативу", - зазначив Віталій Кличко.

Відео дня

Він зауважив, що сьогодні мешканці і столиці, і всієї України зобов’язані бути максимально енергоощадливими, з одного боку - економити енергоресурси, з іншого - скоротити  витрати на енергоспоживання.

Мер підкреслив, що міська влада визначила питання енергоефективності одним із пріоритетних напрямків у своїй роботі. І сьогодні київська адміністрація розпочала реалізацію низки програм, спрямованих на економію енергоносіїв. “Ми робимо все, щоби за показниками енергоефективності столиця була на першому місці в державі. Ми готові всіляко підтримати заходи з енергозбереження та знайти гроші для компенсації витрачених киянами коштів, які були спрямовані на підвищення енергоефективності їхніх осель. Ми будемо коригувати бюджет, щоби стимулювати ОСББ і мешканців утеплювати будинки і використовувати програми з енергоефективності і енергозбереження. Ми будемо підтримувати людей, які беруть кредити щоб впроваджувати енергоефективні технології", - сказав Віталій Кличко.