Скандальну ділянку у Чернечому лісі перевірять / divannaya-sotnya.com.ua

Як повідомили УНІАН у Київській обласній державній адміністрації, у засіданні візьмуть участь: перший заступник голови КОДА (тимчасово в.о. голови) Лев Парцхаладзе, начальник головного управління СБУ у Києві та Київській області Михайло Глуговський, начальник ГУ МВС України у Київській області Володимир Троян, начальник Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції Київської області Олександр Коломієць, в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в Київській області Анатолій Шумський, начальник відділу з питань протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами КОДА Богдан Кавулич.

Початок засідання запланований на 19.00. Акредитація для журналістів здійснюється до 17:30 за тел. 095-812-42-83.

Як повідомляв УНІАН, громадська організація "Центр протидії корупції" на своїй сторінці у Facebook, а також деякі ЗМІ повідомили, що у селі Лісники під Києвом заступник голови СБУ — голова Антитерористичного центру Віталій Маліков, заступник голови СБУ Олег Фролов і ще один співробітник СБУ Руслан Баранецький приватизували ділянки в лісі, і зараз там здійснюється вирубка. Активісти стверджували, що високі чини в Службі безпеки незаконно зайняли земельні ділянки.

Відео дня

Виявляється, заступники Генпрокурора це - не дно. Дно у нас в СБУ. Кадрова політика Порошенка в сфері протидії корупції...

Posted by Центр Протидії Корупції on 27 июля 2015 г.

Водночас, 28 липня в коментарі УНІАН речник СБУ Олена Гітлянська заявила, що представники СБУ отримали земельні ділянки законно - за рішенням Київської мерії. "Справа в тому, що насправді ситуація така, що це 160 ділянок по 12 соток, і вони розподілялися Київською мерією для тих, хто подавав заявки, і вони подали заявки, отримали по 12 соток", - зокрема, зазначила речник СБУ. В той же час, за її словами, інформація про те, що співробітники СБУ займалися самостійним відчуженням цієї землі, не відповідає дійсності.

Раніше, 23 липня, прес-служба прокуратури Київської області розповсюдила повідомлення, що прокуратурою Київської області вивчаються обставини передачі в оренду садовому товариству «Горобина» земельної ділянки площею 22 га на території Ходосівської сільської ради Києво-Святошинського району для ведення садівництва та подальшої її приватизації членами зазначеного товариства, і що за результатами вивчення, у разі наявності підстав, органами прокуратури області буде вжито вичерпних заходів реагування щодо поновлення інтересів держави.

Разом з тим, як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління МВС України в Київській області, за дорученням секретаря РНБО Олександра Турчинова та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Києво-Святошинським райвідділом міліції проведено перевірку щодо численних звернень громадян стосовно незаконного встановлення паркану та вирубок лісу між селами Лісники та Ходосівка. «За результатами перевірки було виявлено ряд фактів з ознаками злочину, зібрані матеріали передані до прокуратури області. Зібрані матеріали та отримана інформація свідчать про причетність до цієї оборудки людей з оточення екс-президента Віктора Януковича», - йшлося у повідомленні.