Власти Киева откроют музей советской оккупации / Фото УНИАН

Депутати Київради сьогодні на пленарному засіданні підтримали рішення про створення музею радянської окупації в столиці.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київради, музей буде створений просто неба.

За словами співавторів проекту, депутатів Київради Олега Гаряги і Владислава Михайленка, розглядаються три майданчики для музею.

Відео дня

Читайте такожВ Києві ще на трьох станціях метро прибрали комуністичну символіку

«Ми дали доручення виконавчій владі знайти місце під майбутній музей. Перша моя думка була – територія навколо монумента Батьківщини-матері – це радянський символ, мало того, на щиті є герб СРСР. Але поки цю ідею відклали, оскільки це об’єкт держвласності. Ще один з обговорюваних варіантів – територія Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ). Але він також знаходиться у власності держави. Ще один варіант запропонувало Київське інвестиційне агентство – це покинута територія на околиці Києва у Голосіївському районі площею 15 га, яку можуть віддати музею. На ній можна зробити ландшафтний парк» - сказали депутати.

На думку співдоповідачів, для цього можна знайти інвестора, але кількість експонатів музею буде відома після інвентаризації.