Власти Киева обещают помочь в реконструкции кинотеатра / Фото УНИАН

Комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала виділення 41 млн грн на відновлення постраждалого після пожежі в жовтні минулого року столичного кінотеатру «Жовтень».

Як повідомляє прес-служба Київради, відповідне рішення було прийнято депутатами на засіданні постійної комісії у вівторок, 21 липня.

Читайте такожУ КМДА розповіли, коли кінотеатр "Жовтень" прийме перших відвідувачів

Відео дня

За словами голови бюджетної комісії Андрія Страннікова, відновлення столичного кінотеатру «Жовтень» планується здійснити за рахунок коштів, передбачених на реалізацію програми соціально-економічного розвитку Києва.

Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня 2014 року в кінотеатрі «Жовтень» на Подолі сталася пожежа. Ліквідація пожежі тривала п'ять годин. Будівля кінотеатру зазнала значних пошкоджень.

31 жовтня депутати Київради на зборах, які відбулися з ініціативи міського голови, вирішили заснувати благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відновлення після пожежі кінотеатру «Жовтень». Депутати Київради прийняли рішення про звільнення ТОВ "Кіноман", яке є орендарем приміщень «Жовтень», від сплати оренди на період відновлення кінотеатру.

Читайте такожКиянам показали, яким стане кінотеатр "Жовтень" після реконструкції (фото)

Крім того, мер Києва Віталій Кличко дав доручення Департаменту фінансів КМДА знайти джерела для фінансування робіт з відновлення кінотеатру «Жовтень».

17 січня 2015 року Кличко підписав розпорядження про реконструкцію будівлі цілісного майнового комплексу «Кінотеатр «Жовтень».