Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні цю систему розрахунку пасажирів презентували ініціатори, виконавці та інвестори проекту, який реалізовувався в рамках програми «Smart City». 

Участь у презентації взяли, зокрема, перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, керівник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський, а також представники партнерів проекту: голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний, гендиректор представництва MasterCard Europe в Україні і Молдові Віра Платонова та інші.

Відео дня

Для того, аби сплатити за проїзд картою MasterCard, її необхідно просто піднести до турнікета з обладнаним на ньому зчитуючим пристроєм (на вигляд це жовтого кольору коробочка на турнікеті - УНІАН). З картки автоматично буде знята сума, що відповідає вартості проїзду – 4 грн. 

Читайте такожУ київському метро відтепер можна їздити по банківській карті: на станціях з'явилися нові турнікети (фото)

Такими спеціальними пристроями обладнані турнікети на центральних та найбільш завантажених станціях метро: «Хрещатик», «Театральна», «Золоті ворота», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Поштова площа», «Контрактова площа», «Палац спорту», «Арсенальна», «Університет», «Політехнічний інститут», «Шулявська» «Олімпійська», «Палац Україна», «Лук’янівська», «Кловська» та «Печерська».